(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Dušené hlávkové zelí s mrkvi
Potřebné ingredience
1 hlávka zelí (bílé nebo červené), 100 g tuku (nejlépe sádla), 2 cibule, kmín, cukr, sůl, ocet, 1 syrová brambora , 300-400g mrkvi, špetka cukru
Postup přípravy
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr přidáme ocet podle chuti.
Mrkev podusime zvlašt v hlubšem hrnce, na trochu oleje s cukrem a 1 cibuli.
Zeli a mrkev podavame spolu. Ne michat:)
Mrkev podusime zvlašt v hlubšem hrnce, na trochu oleje s cukrem a 1 cibuli.
Zeli a mrkev podavame spolu. Ne michat:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé